Cele Mai Întâlnite Categorii de Costuri

Cele mai importante categorii de costuri ale unei companii sau organizații non-profit pot fi organizate în trei mari categorii:

Salarii
Materii prime și materiale
Subcontractori

Acestea reprezintă acele categorii de costuri care sunt în afara sferei noastre de activitate. Aceste tipuri de costuri sunt specifice fiecărei industrii. Dumneavoastră vă sunt mult mai familiare decât noua și le țineți în permanență sub control strict, altfel compania dumneavostră ar da faliment destul de repede.

Mai există însă și costurile indirecte. Cheltuielile indirecte reprezintă de obicei cel mult 10% din costurile totale în cazul unei companii cu un managemnt sănătos. Există totuși două aspecte mai puțin plăcute:

  1. Nu variază o data cu veniturile. Dacă vânzările cresc, costurile indirect cresc într-un rimt alert. Dar în cazul unei recesiuni, costurile indirecte nu se reduc în mod automat.
  2. Acest 10% din costuri poate fi constituit din 15 sau 20 de categorii de costuri diferite. Toate necesitând cunoștințe specifice referitoare la produse sau piață. Deși aceste cunoștințe pot fi dobândite (noi acumulăm cunoștințe din 2005 și încă mai sunt lucruri pe care acum le învățam), majoritatea companiilor nu dispun de timpul necesar.

Mai mult, anumite facturi (spre exemplu facturille de telefonie mobilă, electricitate) conțin informații pe care anumite persoane pur și simplu nu le pot urmări. Sau poate furnizorii fac asta în mod intenționat, nu-i așa?

Noi am investigat misterele mai multor categorii de costuri indirecte; de aceea reușim să identificăm oportunități de economisire chiar și acolo unde nimeni nu credea că este posibil. Cele mai uzuale categorii de costuri sunt:

Telefonie fixă -18%Mențenantă -10%
Telefonie mobilă –17%Costuri cu ambalarea –18%
Internet –30%Transport/Curierat -28%
Papetărie -17%Apă potabilă –30%
Tonere –35%Chimicale -20%
Printare -15%Lubrifianți -6%
Servicii poștale –12%Materii prime auxiliare –15%
Deșeuri -30%Energie electica -10%
Deșeuri periculoase –30%Combustibil –1,5%

Cifrele ilustrate în roșu mai sus reprezintă oportunități de economisire per categorie de costuri. Într-un minut puteți estima cât vă putem economisi:Click aici pentru calculator

Garanția CostBusters – Servicii de consultanță contra comision de succes!Business Opportunity

Join us, and open your own CostBusters office in your hometown!
>> Click here for more info <<